maandag 24 februari 2014

Sterre der Zee?

 Er is al heel wat gebeurd. Inmiddels staat de wand tussen kerk en dagkapel, welke gepantserd is tegen inbraak. Grote stalen platen zorgen voor de nodige stevigheid.
Verder werd er heel wat voorbereid om op tijd klaar te zijn met alles voordat er schelpen komen. Schelpen zult u denken? Jazeker, we krijgen schelpen onder de vloer. Tegen vocht en voor thermische isolatie. Dit bijzondere natuurproduct schijnt houten vloeren kurkdroog te maken, ook al staat er geregeld water in de kruipruimte.

Ook is er een nieuwe riolering aangelegd, zodat kerk en pastorie een goede doorstroom kennen.

Als je weleens over de bouw loopt denk je weleens: "Hoezo klagen mensen als er gewierookt wordt?" Wat een stofwolken komen er vrij bij de werkzaamheden! Laat de wolkkolom voorop gaan.

Maar al met al komt er steeds meer schot in de zaak. De nieuwe balklaag ligt er in.
Je kunt het bijna niet geloven, maar aan de andere kant van deze wand kroop iemand tussen zo'n smalle strook door om onder de vloer te komen om de schelpen goed te verdelen. Diep respect voor deze man!
En dan komen de schelpen er aan. Weer zo'n grote vrachtwagen, helemaal uit Zeeland!
Nog even wat impressies van de hoeken waar straks waarschijnlijk het tabernakel komt. Mogelijk ook nog met de mogelijkheid om wat op te bergen er onder.
Hier mogen we straks stil worden bij ons geliefde Mariabeeld. Een kaarsje opsteken voor iemand die het nodig heeft, of voor iemand die we missen. Hier zullen we ook onze gedachteniskruisjes bewaren.
 En dan...... de schelpen! Een hels kabaal, maar.

Als alles vol zit verdwijnt die muffe lucht van die vochtige kruipruimte en wordt het gebouw vervuld met een frisse zeelucht.Zullen we ons voortaan maar Sterre der Zee noemen?

Pastoor Victor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten