zaterdag 15 juni 2013

Klusdag

Een heerlijk zonnetje, vol frisse moed, kannen koffie en een chocoladetaart.
De ingrediƫnten die we klaar hadden staan voor een stevige klusdag.
Hilda, Cees en Henk kwamen om de boel aan kant te krijgen en we zouden even een flinke slag slaan.
Allereerst zorgden we er voor dat het grofvuil dat er stond in de wagen van Cees en Hilda kon, daarna werd het tijd om de vloerbedekking los te trekken.
Nou, dat was een fluitje van een cent. Met z'n allen trekken, scheuren en oprollen. IN ongeveer anderhalf uur was de kerk leeg en de wagen van Cees en Hilda volledig gevuld.
Tijd voor koffie en chocoladetaart.
Gesterkt voor de rest van de ochtend gingen we daarna op pad naar de vuilstort. Langzamerhand begon het te miezeren. Na een korte file voor de stort konden we ons aanmelden. De jonge dame achter het loket meldde ons dat we een 'dubbele beurt' kregen, gezien we de wagen met aanhanger helemaal vol hadden zitten. Geen probleem.
Met veel plezier reden we de stort op en de regendruppels werden steeds dikker en wij langzamerhand nat. Het sorteerwerk vorderde en het begon steeds harder te regenen.
Tegen de tijd dat de lading gelost was, waren we nat tot op ons bot en dan begint de zon te schijnen.
Bij terugkomst bij de kerk had Hilda niet stilgezeten. Er was nog iemand afgekomen op de advertentie op marktplaats en kocht nog een kerkbank.
Mooi. Nu konden we de laatste stap zetten: de banken sorteren.
Vier banken moesten we apart houden om her te gebruiken in de kerk. De architect had er wel een leuk idee voor.
Verder moesten we een bank klaarzetten voor de kopers van het Katholiek Apostolisch museum. De overgebleven banken hebben inmiddels ook een bestemming.
Nu waren we bijna klaar, maar we moesten nog wel lunchen! Heerlijke soep van Cees en zelf meegebracht brood. Opnieuw gesterkt konden we de zaken inladen die mee naar de opslag konden, zodat ze later hergebruikt konden worden.

Al met al kijken we tevreden terug op een zeer productieve en natte dag :)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten